Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   "Politicienii nu pot acționa împotriva…

„Politicienii nu pot acționa împotriva voinței oamenilor” au spus 2 deputați PLDM din majoritatea lui Plahotniuc

Gheorghe Mocanu și Mihaela Spătaru anunță că, deși au semnat pentru o majoritate parlamentară alături de PD, nu susțin candidatura lui Plahotniuc la funcția de premier.

„Consideram ca Republica Moldova trebuie sa aiba un guvern pro-european care sa implementeze Agenda de Asociere la Uniunea Europeana. Aceasta ar fi permis evitarea alegerilor anticipate si riscul venirii la guvernare a fortelor straine intereselor cetatenilor care îsi doresc schimbarea vectorului de dezvoltare a tarii. Convingerea noastra privind necesitatea formarii unui guvern este rezultatul numeroaselor consultari, inclusiv cu cei mai importanti parteneri externi care sprijina integrarea europeana a Republicii Moldova. Totusi ultimele actiuni de pe scena politica si insistenta membrilor coalitiei pe o singura candidatura destabilizeaza societatea. Politicienii nu pot actiona împotriva vointei oamenilor. În acest context, declaram ca NU vom vota actualul candidat la functia de Prim-ministru. De asemenea, tinând cont de ultimele speculatii si uneori acuzatii total mincinoase declaram ca NU suntem santajabili si NU avem alte angajamente care ne-ar influenta deciziile. Suntem liberi sa actionam dupa propria constiinta. Le multumim persoanelor care au fost alaturi de noi în aceasta perioada. Suntem convinsi ca timpul va arata justetea si ratiunea tuturor deciziilor luate”, se spune în declarația celor doi deputați.

Precizăm că, astăzi, alți deputați PLDM, care inițial au afirmat că au format o majoritate parlamentară cu deputații PD, PL și cei 14 care au plecat din PLDM, au anunțat că-și vor retrage semnătura depusă pentru acea majoritate. Astăzi, portalul tribuna.md scrie că și Nicolae Juravschi, deputat care a aderat la grupul lui Leancă, a anunțat că se retrage din majoritatea parlamentară, care ieri, l-a propus pe Plahotniuc premier.