Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Politiciană, după ce a condus…

Politiciană, după ce a condus un partid 13 ani: „Îmi încetez exercitarea atribuțiilor de președinte”

Vitalia Pavlicenco a anunțat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că joi, 24 octombrie, a fost ultima zi din mandatul de președintă a Partidului Național Liberal (PNL), iar până la desfășurarea congresului în care va fi ales liderul formațiunii atribuțiile vor fi exercitate de către altcineva.

Aceasta și-a motivat decizia atât prin faptul că îi expiră mandatul, dar a invocat și „motive de familie, care nu îmi permit să exercit funcțiile de președinte interimar până la viitorul congres”.

„În legătură cu aceasta, Biroul Permanent Central al PNL a luat o decizie cu privire la delegarea atribuțiilor de președinte de către un alt membru al conducerii formațiunii noastre, care va exercita interimatul până la următorul congres. Rămân, totodată, în echipa de conducere a partidului, pentru că vom pregăti împreună congresul, dar și până la alte eventuale decizii”, a scris Pavlicenco.

Vitalia Pavlicenco este președinta PNL din anul 2006. În 1998, aceasta a fost aleasă deputată din partea Partidului Forțelor Democratice, iar în 2015 – pe lista Alianței „Moldova Noastră”, devenind ulterior parlamentară neafiliată.

PNL este un partid unionist și a fost fondat în 1993. Formațiunea nu a reușit niciodată să acceadă în Parlament.