Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PLR nu va avea un…

PLR nu va avea un candidat propriu în această campanie

PLR nu va avea un candidat propriu sau predilect în această campanie, reieşind anume din calculul de a nu face jocul alianţei de guvernământ care urmăreşte fărâmiţarea maximă a forţelor politice anti-sistem, anunță partidul printr-un comunicat de presă.

PLR precizează că a purtat discuții atât cu partidele apărute recent pe valul protestelor generate de marile furturi din sistemul bancar, cât şi cu partidele care consideră drept prioritate reunificarea R. Moldova cu România.  Ca finalitate, tentativa de identificare a unui singur candidat s-a soldat cu îngustarea la maxim a platformei şi cu furnizarea (la moment) a doi candidaţi de acelaşi profil politic. Este un rezultat invers celui pentru care PLR a optat: în loc să se unifice forţele, ele au provocat, fără să vrea, o fragmentare a eşichierului pro-european, pro-unionist, anti-oligarhic şi anti-sistem.

Astfel, PLR  s-a declarat liber de orice angajament care poate conduce la fragmentarea forţelor politice anti-oligarhice şi anti-sistem. PLR a făcut apel către toate forţele politice să dea dovadă de clarviziune şi de solidaritate în lupta cu regimul oligarhic care a furat miliarde din visteria statului, a înfundat populaţia în sărăcie şi deznădejde, a abătut R. Moldova de la drumul integrării naţionale şi europene.