Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PLDM vrea un premier neafiliat…

PLDM vrea un premier neafiliat politic și o justiție scoasă din subordinea oligarhică

Valeriu Streleț, președintele interimar al Partidului Liberal Democrat din Moldova, a vorbit despre situația politică în care se află R. Moldova.

Potrivit acestuia, Partidul Democrat din Moldova poartă toată responsabilitatea pentru criza politică, economică și socială în care este aruncată R. Moldova și cetățenii săi. „Prin votul comun cu socialiștii și comuniștii din 29 octombrie 2015, pentru demisia unui guvern pro-european, democrații și-au asumat conștient atât lichidarea AIE3, cât și consecințele acestui proces”, a menționat ex-premierul R. Moldova.

În același timp, PLDM susține că ar putea reveni la masa de negocieri doar după ce PDM va respecta trei pre-condiții adoptate de Biroul Politic al liberal-democraților.

Prima condiție este ca viitorul prim-ministru să fie neafiliat politic, să aibă ultimul cuvânt în elaborarea cabinetului și remanierile în Guvern la momentul necesar.

O altă condiție este ca președintele Legislativului să nu aibă nicio legătură de rudenie sau de afaceri cu persoane care au edificat sistemul „statului captiv”.

A treia condiție este ca instituțiile de drept și justiția să fie scoasă din subordonarea partiinică și oligarhică.

Totodată, Valeriu Streleț a declarat că reprezentanții PDM au recurs la presiune și șantaj pentru a coopta membrii PLDM atât din fracțiunea parlamentară cât și din teritoriu.

Amintim că ieri PL și PPEM au făcut apel la PLDM să revină la masa de negocieri.