Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PLDM va participa la consultările…

PLDM va participa la consultările inițiate de Timofti

În contextul declaraţiilor recente ale liderului PDM, Marian Lupu, privind viziunile de deblocare a situaţiei politice, Partidul Liberal Democrat din Moldova susțin că apreciază abordarea democraților în privinţa nominalizării unui candidat neafiliat politic pentru funcţia de premier.

„Constatăm că este prematur să ne expunem dacă această atitudine este una sinceră şi are scopul să rezolve criza politică şi să răspundă intereselor cetăţeanului.

Reiterăm că viziunea de schimbare anunţată de PLDM include angajamente ferme de eliberare din subordonare partinică şi eficientizare a instituţiilor statului. Scoaterea instituţiilor independente de sub orice influenţă politică este solicitată de toată societatea, dar şi de partenerii R. Moldova.

La fel de important este ca discuţiile şi consultările politice să înceapă în condiţii egale pentru toate părţile participante. Acest fapt presupune că PDM, după votul comun cu comuniştii şi socialiştii pentru demiterea Guvernului AIE 3, nu-şi poate păstra funcţii în conducerea Parlamentului.

Pornind de la cele expuse, Partidul Liberal Democrat din Moldova anunţă că nu poate da curs invitaţiei de a participa la consultări cu PDM, până la expunerea poziţiei acestuia pe marginea tuturor elementelor de viziune politică anunţate de PLDM.

În context, Partidul Liberal Democrat din Moldova invită partidele neafiliate sistemului oligarhic, dar şi deputaţii neafiliaţi să se expună pe marginea soluţiilor pentru scoaterea statului din captivitate şi crearea precondiţiilor necesare pentru depăşirea gravelor probleme cu care se confruntă ţara noastră.

Pentru depăşirea crizei politice şi instituirea unei guvernări capabile să facă faţă provocărilor este necesară o abordare complexă, care să aducă o schimbare reală şi să dea o nouă şansă R. Moldova.

PLDM va participa la consultările iniţiate de Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, şi îşi va reitera constant abordările menţionate anterior. Fracţiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova va participa şi în continuare, cu implicare şi responsabilitate, în activitatea parlamentară, va promova proiectele care vor aduce schimbări pozitive pentru oamenii ţării noastre şi ne vor apropia de sistemul valoric european”, scrie PLDM într-un comunicat de presă.