Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PLDM refuză să participe la…

PLDM refuză să participe la ședința de lucru, organizată de Candu

Partidul Liberal democrat din Moldova refuză să participe la „ședința de lucru” organizată de președintele Parlamentului Andrian Candu.

„Contextul situaţiei social-politice dificile din ţară, care este invocat în invitaţie, constituie o consecinţă directă a demiterii Guvernului AIE 3, care s-a produs prin votul comun al Partidului Democrat cu comuniştii şi socialiştii.

Intenţia de a aborda în cadrul şedinţei de lucru „subiecte curente de interes major pentru R. Moldova” se înscrie în perspectiva unor discuţii politice pentru crearea unei majorităţi parlamentare capabile să investească un guvern, care să soluţioneze cele mai presante probleme ale ţării şi oamenilor săi.

Atare discuţii se pot produce doar dacă PDM îşi va formula clar poziţia pe marginea principalelor abordări politice formulate de Partidul Liberal Democrat din Moldova:
a) planul de acţiuni pentru scoaterea instituţiilor independente din subordonarea partinică;
b) prim-ministru neafiliat politic cu un cabinet de miniştri care să activeze doar în baza prevederilor constituţionale şi legale;
c) conducerea parlamentului – neafiliată cu persoane care au creat sistemul statului captiv.

Obiectivul de a discuta în cadrul şedinţei de lucru „chestiuni organizatorice legate de activitatea parlamentului” se încadrează în competenţele Biroului permanent al Parlamentului R. Moldova. Deputaţii PLDM, care sunt membri ai Biroului permanent, participă cu regularitate în activitatea acestuia, iar fracţiunea parlamentară liberal-democrată manifestă implicare şi responsabilitate în activitatea curentă a legislativului.

Pornind de la cele expuse, PLDM nu va da curs invitaţiei lui Andrian Candu de a participa la „şedinţa de lucru”.
Reiterăm necesitatea unei reacţii prompte şi realiste a PDM, în contextul precondiţiilor formulate de Partidul Liberal Democrat din Moldova, pentru începerea discuţiilor în vederea creării unei majorităţii parlamentare pentru învestirea guvernului”, scrie într-un comunicat de presă a PLDM.

Amintim că ieri, 23 noiembrie, Andrian Candu a invitat pe liderii fracțiunilor politice la o ședință de lucru, în cadrul căreia urmează să fie abordate subiecte curente de interes major pentru R. Moldova, în contextul situației social-politice dificile din țară și a responsabilității Parlamentului în fața cetățenilor, precum și chestiuni organizatorice legate de activitatea legislativă.