Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PLDM, PL, PDM au încheiat…

PLDM, PL, PDM au încheiat negocierile

Negocierile au fost finalizate. Anunțul a fost făcut de liderii PLDM, PDM și PL. Potrivit lor, acordul de constituire a noii coaliții de guvernare va fi semnat la ora 14:00, iar la ora 19:00 urmează să fie anunțat numele candidatului la funcția de prim-ministru, dar și componența Executivului.

„Am propus ca la ora 14:00, la Palatul Republicii va fi semnat acordul de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană. Tot atunci veți afla numele candidatului la funcția de prim-ministru”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat.

„Azi semnăm acordul politic de constituire a majorității parlamentare. După această întrunire, toată partidele și-au stabilit întrevederi la fracțiuni, după care vom avea și astăzi o întrevedere, după care vom solicita președintelui țării să stabilim timpul pentru o întrevedere”, a declarat Marian Lupu, liderul PDM.

„Diseară vom pune punctul pe „i”. La ora 19:00 veți afla cine va fi prim-ministrul, președintele Parlamentului, dar și cine va conduce ministerele”, a declarat Mihai Ghimpu, liderul PL.