PLDM nu participă la ședința Parlamentului. Care este motivul?

PLDM a anunțat că nu participă la ședința de astăzi a Parlamentului, prima din această sesiune. Deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc a argumentat că revotarea unor legi de pe agenda de azi nu este decât un ping-pong artificial între Guvernare și Președinte. 

“Subiectul cu revotarea legilor este unul care face parte din ping-pong-ul politic, dintre Președinție și Guvernare, Guvernarea i-a dat posibilitatea lui Dodon să se manifeste, el știe foarte bine că există acest mecanism de revotare care poate să întoarcă  legi. A făcut atunci un pic de vâlvă înainte de vacanță și acum legile vor fi revotate. Deci, este o pasă pe care el o folosește. Din cauza acestor pase avem de suferit cu toții. Corupția, justiția rămâne a fi teme secundare, ignorate de guvern și președinție. De aceea noi nu vrem să participă la acest ping-pong și am hotărât să părăsim ședința”, a spus Pistrinciuc.

Pe agenda de azi a Parlamentului se află legea cu privire la combaterea terorismului, legea cu privire la introducerea tichetelor de masă, dar și cea privire la energetică. Dacă Parlamentul îşi va menţine votul pentru aceste documente, Igor Dodon nu mai are dreptul să le respingă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *