Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Platforma DA cere publicarea raportului…

Platforma DA cere publicarea raportului Kroll 2, BNM anunță că va publica doar sinteza raportului

Astăzi, Platforma Demnitate și Adevăr (PDA) și susținătorii săi au mers la un flashmob în  fața sediului Băncii Naționale, pentru a cere publicarea raportului Kroll 2. Pe de altă parte, Banca Națională (BNM) susține că nu a primit încă cel de-al doilea raport de investigație a companiilor Kroll și Steptoe & Johnson.

Totodată, BNM afirmă că a finalizat discuțiile purtate cu consorțiul internațional Kroll și Steptoe & Johnson privind posibilitatea publicării unor informații ce se vor conține în acest document.

Companiile Kroll și Steptoe & Johnson au acceptat elaborarea unei sinteze care va fi dată publicității, urmare solicitării autorităților R. Moldova. Astfel, Banca Națională va publica sinteza raportului care urmează să fie transmisă de consorțiul internațional. În același timp, documentele de lucru care includ analizele detaliate ale urmăririi fondurilor fraudate vor fi expediate organelor de resort din R. Moldova.

Amintim că reprezentanții companiilor Kroll și Steptoe & Johnson au efectuat, pe 7 noiembrie 2017, o vizită la Chișinău, cu scopul de a agrea structura și termenele strategiei de recuperare a activelor delapidate ca urmare a fraudei care a dus în 2014 la insolvabilitatea a trei bănci din R. Moldova: Banca de Economii SA, Banca Socială SA  și Unibank S.A. Atunci, reprezentanți  Kroll și Steptoe & Johnson au confirmat că al doilea raport de investigație este în fază finală de redactare.