Plahotniuc despre candidatul PDM la funcția de primar al municipiului Chișinău

Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu va înainta niciun candidat la alegerile locale anticipate din municipiul Chișinău, dar va susține candidatul partidelor pro-europene care va înregistra cele mai bune rezultate. Anunțul a fost făcut de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă.

Vladimir Plahotniuc a infirmat că PDM ar avea vreo influență asupra deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind data alegerilor locale anticipate în municipiului Chișinău și a declarat că partidul pe care-l conduce este de părere că scrutinul ar trebui să aibă loc la 20 mai.

Plahotniuc susține că PDM ar avea șanse mari în acest scrutin, dacă și-ar înainta un candidat propriu, dar că a decis să nu facă acest lucru, ci să susțină candidatul unic al partidelor proeuropene PAS, PPDA, PL și PPEM pentru „a facilita negocierile între partidele proeuropene” și a nu permite socialiștilor să profite de tensiunile dintre forțele de dreapta, așa cum s-a întâmplat în scrutinul pentru alegerile prezidențiale din toamna anului 2016.

Cu referire la acest episod, Plahotniuc afirmă că drept răspuns la gestul PDM de a susține un candidat comun, a primit o atitudine arogantă și declarații isterice. Liderul PDM menționează că este gata să susțină orice candidat al partidelor de dreapta, dacă acesta are „șanse reale să convingă locuitorii capitalei” și „să învingă socialiștii”. Plahotniuc a declarat că acesta ar trebui să dea dovadă de integritate și inteligența necesară pentru a administra cu succes Primăria.

Reprezentantul PDM desemnat pentru discuții și negocieri între partidele proeuropene este vicepreședintele partidului, Vladimir Ceboari, ex-ministrul Justiției.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Reporter

  Plaha! Mă faci să râd!

  Da, măi Plaha! Da chiar mă faci să râd! Nu pot crede, că-l vei susține pe cel mai bun “amic” al tău, dl Andrei Năstase! Da cu fugarii penali Țopa, cum rămăne? S-au în privința lui Andrei Năstase rămâne, că cu cât mai repede va deveni primar general cu atât mai repede îi vei meșteșugi dosar penal și îl vei pune la dubală?

 2. OCHIUL PUBLIC

  Oricum nu veți dansa voi, da Plaha nostru vă va trage pe sfoară! Și pe madama voastră redutabilă Maia Sandu în primul rând! Plaha a împiedicat-o odată să devină cât pe ce președintă a RM? Nu s-a învățat minte? Acum trebuie s-o propuie și s-o susțină pe raidera plahotniucikă Silvia Raider (Radu) în funcția de primar general al Chișinăului și basta! Plaha a spus, Plaha a făcut!

 3. Stiti cu ce seamana propunerea lui Plaha? Cu Alibaba si haita de hoti din O mie si una de minti adormite sau minti ador-mite.

 4. Traian Harașosfetiuc

  CE ȘMECHERIE NE MAI PREGĂTEȘTE PLAHOTNIUK?

  Desigur Plahotniuc are oarecum frică de Chișinău, fieful partitelor de dreapta și proeuropene, dar le caută și le găsește el ac de cojoc! Ustensilele oligarhului uzurpator rămân aceleași, ca de totdeauna. Șantajul, mita și șmecheriile de tot felul! Va găsi șmecherul oligarh uzurpator cum să semene zâzanie între partidele de dreapta!

  Desigur Plahotniuc se teme să amâne alegerile municipale și să-și pună pe spinarea lui dubăsită și așa destul de tare, tunurile europene ale UE! Dar va manevra cât se poate de tare. Că la alegerile municipale va fi aliatul din umbră sau chiar și fățiș al forțelor întunericului asiatic și fanariot ale monstrului mancurt, președintele Dodon nu trebuie să avem dubii.

  Vor fi toți de partea întunericului obscur asiatic și fanariot, și “academicul” cu caftan cuferit Nicolae Dabija, și profesorul renegat Petru Bogatu, și toată cohorta lor de propagandiști plahotniuciști în frunte cu Frumusachi, Tabără și mulți alții, indigeni sau mercenari de peste Prut! Nu trebuie să avem nici cea mai mică îndoială de acest fapt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *