Plahotniuc despre candidatul PDM la funcția de primar al municipiului Chișinău

Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu va înainta niciun candidat la alegerile locale anticipate din municipiul Chișinău, dar va susține candidatul partidelor pro-europene care va înregistra cele mai bune rezultate. Anunțul a fost făcut de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă.

Vladimir Plahotniuc a infirmat că PDM ar avea vreo influență asupra deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind data alegerilor locale anticipate în municipiului Chișinău și a declarat că partidul pe care-l conduce este de părere că scrutinul ar trebui să aibă loc la 20 mai.

Plahotniuc susține că PDM ar avea șanse mari în acest scrutin, dacă și-ar înainta un candidat propriu, dar că a decis să nu facă acest lucru, ci să susțină candidatul unic al partidelor proeuropene PAS, PPDA, PL și PPEM pentru „a facilita negocierile între partidele proeuropene” și a nu permite socialiștilor să profite de tensiunile dintre forțele de dreapta, așa cum s-a întâmplat în scrutinul pentru alegerile prezidențiale din toamna anului 2016.

Cu referire la acest episod, Plahotniuc afirmă că drept răspuns la gestul PDM de a susține un candidat comun, a primit o atitudine arogantă și declarații isterice. Liderul PDM menționează că este gata să susțină orice candidat al partidelor de dreapta, dacă acesta are „șanse reale să convingă locuitorii capitalei” și „să învingă socialiștii”. Plahotniuc a declarat că acesta ar trebui să dea dovadă de integritate și inteligența necesară pentru a administra cu succes Primăria.

Reprezentantul PDM desemnat pentru discuții și negocieri între partidele proeuropene este vicepreședintele partidului, Vladimir Ceboari, ex-ministrul Justiției.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *