Plahotniuc, citind de pe tabletă, îndeamnă opoziția să nu fie categorică atunci când refuză o alianță cu PDM

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, se arată sigur că la alegerile parlamentare din 2018 partidul pe care-l conduce va reuși să treacă pragul electoral. În cadrul unui briefing de presă, Plahotniuc a declarat că după scrutinul care ar urma să se desfășoare anul viitor va face alianță cu partidele de dreapta pentru a nu permite devierea de la vectorul european de dezvoltare al țării.  Acesta, cu referire la protestele din ultimul timp organizate de partidele din opoziția extraparlamentară, a calificat mesajele formațiunilor de dreapta drept negative și agresive. Președintele PDM susține că partidele respective, PAS și PPDA, se dau în spectacol atunci când declară categoric că nu vor face alianță cu PDM. „Este o abordare pe care noi o considerăm prematură, pripită și naivă”, a declarat Vlad Plahotniuc, care și-a citit discursul, la fel ca de fiecare dată, de pe o tabletă de dimensiuni impresionante. 

Vlad Plahotniuc a declarat că partidul pe care-l conduce va face alianțe politice cu oricare partide de dreapta care vor trece pragul electoral, că nu va lupta împotriva partidelor de dreapta nici până în campania electorală, nici în campania elecotorală.

„Cei de dreapta nu sunt adversarii noștri politici. PDM însă va fi un adversar foarte puternic și eficient a celor care vor veni cu proiecte îndreptate spre blocarea cursului european al țării, spre anularea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană”, a citit Plahotniuc de pe tabletă imediat după ce a încheiat ședința săptămânală a partidului.

„Observăm cu surprindere atitudinea unor partide de dreapta care transmit un mesaj negativ și agresiv activiștilor, dar și electoratului PDM. Ei se dau astăzi în spectacol făcând anunțuri categorice că nu vor face alianță cu PD. Este o abordare pe care noi o considerăm prematură, pripită și naivă. Nu este bine ce fac, căci au mai făcut-o în alegerile prezidențiale precedente și au îndepărtat exact exact o parte din electoratul care ar fi asigurat câștigul alegerilor parlamentare de către candidatul de dreapta. Le cerem să nu facă a doua oară aceeași greșeală, pentru că de această dată costurile politice sunt mult mai mari pentru viitorul R. Moldova. Înțelegem cât de complicat va fi procesul de formare a unei alianțe pro-europene  după alegeri având în vedere animozitățile mai mult sau mai puțin justificate între partidele de dreapta”, a declarat Vlad Plahotniuc.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lilian 007

    Și de unde Plahotniuc să-și citească idioțeniile? În capul lui sunt numai planuri
    pentru amăgeli, șiretlicuri, cacealmale… Cum și pe cine să amăgească! Pe cine
    să mai bage la dubală! Cum să gestioneze banii luați de la Șor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *