Plahotniuc așteaptă răspuns de la liderii Blocului ACUM

Vladimir Plahotniuc a declarat în cadrul unui briefing de presă că este în așteptare ca „unii lideri politici să se trezească la realitate după alegeri”. Declarația a fost făcută în contextul în care Partidul Democrat a invitat reprezentanții Blocului ACUM la negocieri, însă aceștia au refuzat invitația.

Liderul democraților a menționat că din cauza unor partide care refuză dialogul, există riscul unui blocaj politic de lungă durată.

„Suntem deschiși dialogului și vrem cât mai curând să avem instituții deplin funcționale. Cetățenii pentru asta au votat partidele, nu pentru ca ei să facă mofturi după electorală și să ducă din nou țara în alegeri anticipate”, a spus liderul PDM.

Deși democrații au declarat anterior că i-au chemat la negocierii doar pe co-președinții Blocului ACUM, Plahotniuc a anunțat că se va mai discuta despre posibilele alianțe după ce mandatele deputaților vor fi validate de Curtea Constituțională.

Atât Maia Sandu, cât și Andrei Năstase, au declarat în mai multe circumstanțe că nu vor face alianță cu Partidul Democrat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *