Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PL este gata să negocieze…

PL este gata să negocieze decizia de formare a majorităţii parlamentare

„Suntem gata să negociem, să dicutăm şi să ajungem la o decizie de formare a majorităţii. O să vedem candidatura care va fi: Lupu, Candu, Plahotniuc. S-au vehiculat mai multe. Vom vedea. Nu ne orientăm spre persoane, ne orientăm spre cauza naţională.Din 2009 mergem şi cu Plahotniuc, şi cu Filat.” a declarat Mihai Ghimpu după şedinţa de azi a consiliului PL.

„Am înţeles că PLDM au şedinţă, poate vin şi ramâne PL,PLDM şi PD,” şi-a exprimat speranţa, Ghimpu.

Întrebat dacă ar fi gata să colaboreze cu cei 14 deputaţi comuninşti, preşedintele PL a răspuns că nu se va participa la vot pentru programul lor sau interesele lor, ci pentru cele ale ţării: „De ce sa respingi o mână care vrea să dea ajutor? Ei nu mai sunt comunişti.”

„Mai avem la dispozitie doar 2 zile, am înţeles. Este decizia Curţii, nu ştiu dacă preşedintele poate respinge. Nu e timpul. Noi şi asa am pierdut din 2013, 2 ani,” a spus Ghimpu despre eventuala candidatură a lui Plahotniuc la funcţia de premier.

Totodată, liderul PL nu a confirmat candidatura lui Vlad Plahotniuc din partea PD-ului : „Nu pot să spun, dar ştiu că au candidatura dl Plahotniuc,după cum spun unii.Dar de fapt, era lupta cui să aparţină funcţia.”

„PL pretinde la continuarea cursului european. Funcţiile mai puţin contează. Eu cred că cel mai bine as putea aş putea lucra de la Coloniţa, dar din păcate sunt preşedintele PL,” a spus Mihai Ghimpu în încheiere.