Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PL, despre atacul din Băcioi

PL, despre atacul din Băcioi

Conducerea Partidului Liberal a atenționat astăzi despre atacul violent și acțiunile huliganice asupra candidatului PL la funcția de primar al comunei Băcioi, Vitalie Șalari.

În acest sens, deputații fracțiunii liberale, Valeriu Munteanu, vicepreședinte PL, Ion Apostol, secretar general al PL, Ion Casian, dar și candidatul PL, la funcția de primar al comunei Băcioi, Vitalie Șalari, au ținut o conferință de presă pentru a face lumină în acest caz.

Deputatul Valeriu Munteanu a catalogat acțiunile drept acțiuni josnice și consideră că toate acestea se întâmplă din cauza inactivității organelor de drept din Republica Moldova.

„Spre sfârșitul campaniei electorale temperaturile și turațiile cresc în unele zone, încât au ajuns să depășească nu doar limitele bunului simț, dar și limitele codului penal. Din păcate, observăm o inactivitate a organelor de stat care ar trebui să prevină sau să interpună în anumite acțiuni criminale și dorințele cetățenilor.

Ceea ce s-a întâmplat în seara zilei de 22 iunie, dar mai ales în seara de 23 iunie, depășește orice limite ale închipuirii, și aceste lucruri duc la gândul că totul a fost orchestrat. Aceste acțiuni nu sunt emoții, sunt acțiuni banditești, mie îmi pare rău că unele instituții mass-media au interpretat cu totul altfel incidentul fără a prezenta careva probe.” – a subliniat Valeriu Munteanu.

La rândul său, deputatul liberal Ion Casian a ținut să adauge că:

„Ceea ce s-a întâmplat la Băcioi este o acțiune de încălcare gravă a ordinii publice cu aplicarea violenței. Acest caz este unul ieșit din comun. Trăim într-o țară democratică și nimănui nu-i este interzis să-și spună părerea despre un candidat sau altul, dar să fie exprimată într-un mod democratic și civilizat”.

Prezent la conferință, Vitalie Șalari, candidatul PL la funcția de primar al comunei Băcioi, a mai adăugat:

„Până a fi începută adunarea electorală, aceste persoane au venit și au început să ne insulte cu cuvinte vulgare, mai mult, aceștia ne-au luat la pumni și la picioare și au aruncat cu pietre. Într-adevăr am folosit acele substanțe lacrimogene, dar a fost pentru autoapărare, m-am asigurat, și după cum puteți vedea și dvs din înregistrările video, că în preajmă nu se aflau copii. Urgența a fost chemată peste o oră, iar la spital am sunat și mi s-a spus că nu sunt afectați grav acei copii despre care se vehiculează că ar fi avut de suferit. Bănuiesc că ar fi vorba de o înscenare bine pusă la punct din timp de către deputatul PD, Constantin Țuțu, și candidatul din partea PD la funcția de primar în Băcioi. Acțiuni huliganice de acest gen continuă încă din campania parlamentară din toamna trecută!” a subliniat Șalari.

Comunicat PL