Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Petru Jardan, lipsit săptămâna trecută…

Petru Jardan, lipsit săptămâna trecută de imunitate parlamentară, a revenit în țară: „Nu am motive să mă ascund”

Deputatul din fracțiunea Partidului „Șor” Petru Jardan a revenit în țară, după ce la sfârșitul săptămânii trecute, în timp se se afla peste hotare, a fost lipsit de imunitate parlamentară, la solicitarea procurorului general interimar.

Anunțul este făcut de Jardan pe pagina sa de Facebook, acolo unde scrie că nu are motive să se ascundă de oamenii legii, să nu se prezinte la Procuratură sau să refuze să ofere explicații. 

„Toate acțiunile mele legate de Aeroportul Internațional Chișinău au fost absolut legale și sunt gata să argumentez această poziție ori de câte ori va fi cazul, atât la organele de anchetă, cât și opiniei publice”, scrie pe Facebook Petru Jardan.

Deputatul Petru Jardan a fost lipsit de imunitate prin votul majorității parlamentare în cadrul ședinței Legislativului din 20 septembrie 2019, de la care a lipsit, declarând că se află în România.

„Există bănuieli rezonabile că pe parcursul anului 2013, în interesul unui grup criminal condus de Ilan Șor, de comun acord cu membrii Comisiei de concurs pentru concesionarea activelor întreprinderii de stat Aeroportului internațional Chișinău, prin depășirea atribuțiilor de serviciu, a creat condiții la preluarea concentrată a controlului activelor Aeroportului internațional Chișinău de către grupul criminal organizat creat în acest scop. Procuratura deține probe în comiterea infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari în interesul grupului criminal organizat”, a declarat procurorul general interimar în plenul Parlamentului.

Petru Jardan este al treilea deputat din fracțiunea Partidului „Șor” care a rămas fără imunitate parlamentară. La 16 septembrie, majoritatea parlamentaăr șia dat votul pentru ridicarea imunității deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova. Pe 23 septembrie, Curtea Constituțională a respins sesizarea depusă de către deputații Partidului „Șor” privind ridicarea imunității parlamentare a celor două deputate.