Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PDM iarăși își înaintează oamenii…

PDM iarăși își înaintează oamenii în funcții publice

În cadrul unui briefing săptămânal, Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova, a anunțat că a propus un candidat pentru funcția de ambasador al R. Moldova la Washington. Este vorba despre Cristina Balan, vicepreședinta Partidului Democrat,  responsabilă pentru relații externe.

„Noi am propus această candidatură, care a primit deja acceptul Departamentului de stat al SUA. Este o persoană care cunoaște foarte bine situația din țară, obiectivele guvernării și cunoaște dosarul cooperării dintre R. Moldova și SUA”, a declarat liderul PDM.

Amintim că, timp de doi ani, după revenirea lui Igor Munteanu, care a fost reprezentantul R. Moldova la Washington în perioada 2010-2015, R. Moldova nu a avut un ambasador în Statele Unite ale Americii. În mai 2017, Guvernul l-a rechemat din funcţie pe ambasadorul plenipotenţiar în Republica Chineză şi Vietnam, Aureliu Ciocoi. După ce a anunţat despre acest lucru, premierul Pavel Filip a precizat că Aureliu Ciocoi îşi va continua activitatea diplomatică la Washington. Mandatul acestuia însă a durat foarte puţin, nici două luni împlinite, iar până acum R. Moldova nu a avut un ambasador în State.

Citiți și: De ce R. Moldova NU are ambasador în Statele Unite ale Americii?