PDM iarăși își înaintează oamenii în funcții publice

În cadrul unui briefing săptămânal, Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova, a anunțat că a propus un candidat pentru funcția de ambasador al R. Moldova la Washington. Este vorba despre Cristina Balan, vicepreședinta Partidului Democrat,  responsabilă pentru relații externe.

„Noi am propus această candidatură, care a primit deja acceptul Departamentului de stat al SUA. Este o persoană care cunoaște foarte bine situația din țară, obiectivele guvernării și cunoaște dosarul cooperării dintre R. Moldova și SUA”, a declarat liderul PDM.

Amintim că, timp de doi ani, după revenirea lui Igor Munteanu, care a fost reprezentantul R. Moldova la Washington în perioada 2010-2015, R. Moldova nu a avut un ambasador în Statele Unite ale Americii. În mai 2017, Guvernul l-a rechemat din funcţie pe ambasadorul plenipotenţiar în Republica Chineză şi Vietnam, Aureliu Ciocoi. După ce a anunţat despre acest lucru, premierul Pavel Filip a precizat că Aureliu Ciocoi îşi va continua activitatea diplomatică la Washington. Mandatul acestuia însă a durat foarte puţin, nici două luni împlinite, iar până acum R. Moldova nu a avut un ambasador în State.

Citiți și: De ce R. Moldova NU are ambasador în Statele Unite ale Americii?


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Elizaveta III

    nu PDM ci fundatia Soros al carei om este Plaha si multi oameni care au fost nuiti de Plaha in Functii inclusiv Tanase de la Constitutionala siministru justitiei si multi multi altii…iata asa colonizatorii trag de ate..da voi democratie democratie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *