Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PDM a depus o contestație…

PDM a depus o contestație la CEC în care susține că Năstase a făcut agitație electorală pe Facebook

Legenda poza

Partidul Democrat a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care solicită constatarea încălcării de către Blocul ACUM a prevederilor Codului electoral prin desfășurarea agitației electorale înainte de 25 ianuarie 2019. PDM susține că Andrei Năstase a făcut agitație prin intermediul unui video postat pe Facebook, în acest mod încălcând prevederile Codului electoral.

În contestația depusă la CEC, PDM se referă la o postare de pe Facebook din 14 ianuarie curent a lui Andrei Năstase.

„Prin intermediul acestei postări, A. Năstase vine cu mai multe declarații electorale, dar în special adresează pe final un îndemn de a ieși la vot: „Vă îndemn să ieșim masiv la vot pe 24 februarie 2019”. Toate aceste mesaje electorale ale candidatului A. Năstase, care este și copreședinte al blocului electoral, analizate împreună cu un mesaj final de îndemn de a ieși la vot, este în esență agitație electorală în favoarea blocului electoral și a candidaților acestuia”, se precizează în contestația PDM.

În acest context, democrații solicită ca Blocul ACUM să fie sancționat în conformitate cu prevederile art. 75 din Codul Electoral, care prevede următoarele sancțiuni: avertisment, intentarea procesului contravențional, lipsirea de alocații de la bugetul de stat sau anularea înregistrării concurentului electoral.

Totodată, și Blocul ACUM a depus o contestație la CEC împotriva Partidului Democrat. În fapt, Blocul ACUM precizează că în mai multe blocuri de locuit din Chișinău au fost distribuire pliante de felicitate semnate de președintele PDM, Vladimir Plahotniuc. În contestația depusă, ACUM susține că PDM nu a prezentat în raportul financiar cheltuielile suportate pentru editarea și distribuirea acestui pliant. Astfel, PDM ar fi suportat cheltuieli care nu au fost declarate.