PDA, PAS și PLDM vor avea un singur candidat la prezidențiale

Partidul Liberal Democrat din Moldova( PLDM), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Demnitate și Adevăr (PDA) fac front comun și vor desemna un singur candidat din partea celor trei partide la alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Într-un comunicat, partidele au anunțat că vor decide între cei doi candidați anunțați anterior: Maia Sandu și Andrei Nastase.

Cele trei partide și-au argumentat decizia prin faptul că alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016 reprezintă o „oportunitate de spargere a acestui sistem corupt, antidemocratic și antipopular”, iar participarea la scrutin  cu mai mulți candidați „ar avantaja regimul actual”.

De asemenea, liderii celor trei partide au criticat, indirect, decizia Partidului Popular European din Moldova, de a semna un acord de colaborare cu partidul de guvernare. Andrei Nastase, Maia Sandu și Viorel Cibotaru au calificat această poziție drept una de „dezbinare a frontului antioligarhic”.

„Conștienți de riscurile pe care le comportă participarea la scrutin a opoziției anti-
oligarhice cu mai mulți candidați, fapt ce ar avantaja regimul actual, dar și de necesitatea mobilizării tuturor forțelor sănătoase din societate pentru a asigura victoria în fața oligarhiei și a preveni accederea și menținerea la putere a forțelor străine intereselor Republicii Moldova, decizia definitivă privind candidatul comun la funcția de președinte, selectat dintre cei doi, se va lua la momentul oportun, în strictă conformitate cu legea electorală, iar opinia cetățenilor în identificarea acestui candidat va fi decisivă.”, se menționează în comunicat.

Totodată, cei trei lideri și-au exprimat îngrijorarea față de modul de desfășurare a campaniei electorale și au declarat că fraudarea alegerilor a început deja. Printre riscurile enumerate de aceștia se numără: întârzierea publicării datelor recensământului, finanțarea cu grave încălcări ale legislației și în condiții de transparență scăzută a partidelor politice, reducerea duratei perioadei de campanie la o singură lună.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

6 comentarii

 1. slava

  Nu cred. Nastase o sa faca cmpanie pe banii lui Topa. PLDM-ul din rezervele care le-au mai ramas de la Filat din banii furati din BEM. Iar Maia, asa mai incetishor, doar pe banii care o sa-i dea statul, poate Sturza-i mai face cadou niste euro.

 2. Alissa A.

  Da poate ei sa aiba si o suta ca nu ma intereseaza sunt sigura ca canaliile astea nu vor avea sanse deoare ce lumea deja stie cine sunt ei, niste mincinosi si manipulatori de rahat care vor sa ne distruga tara asta!!!

 3. malenchii mina

  wai prostalanilor …voi va apridiliti odata ce e cu viasta voastra…aveti candidat sau nu…si inca ceva mai interesant campania electorala de pe a cui baniva fi facuta?….. a lui Topa sau din banii furati de la BEM….defapta sau banii furati sau banii de la topa e una si aceiasi.

 4. alex kooper

  Sa fim atenti ca ei au acelasi electorat si foarte putini. De aia as zice ca ei au un interes foarte comun, sa distruga guvernarea care ii aduce in fata legii pentru milioanele furate si tranferate pe conturile mamei si a fratilor..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *