Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Pavel Filip va candida la…

Pavel Filip va candida la funcția de președinte al PDM

Pavel Filip

Fostul premier, Pavel Filip, aspiră la funcția de președinte al Partidului Democrat, după ce Vlad Plahotniuc a renunțat la această funcție. Declarația a fost făcută de Pavel Filip în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Noul președinte al Partidului Democrat ar urma să fie ales la 7 septembrie, atunci când va avea loc Congresul partidului.

„Statutul partidului oferă o procedură simplă de alegere a președintelui partidului. Nu trebuie să te înregistrezi din timp pentru a participa în această competiție. Candidații sunt înaintați nemijlocit la Congres și se adoptă cu majoritatea voturilor delegațiilor la Congres. Da, eu voi candida la șefia partidului. Îmi voi prezenta punctul de vere la Congres și voi solicita sprijinul colegilor”, a menționat fostul premier.

Pavel Filip a mai precizat că PDM este singurul partid care va avea cel de-al patrulea președinte: „De obicei, la noi, partidele politice se țin până la urmă cu un singur președinte”.

Pavel Filip este singurul democrat care și-a anunțat până acum intenția de a candida la șefia PDM. Președintele de onoare al democraților, Dumitru Diacov, a declarat anterior că nu își va înainta candidatura la șefia formațiunii.

La 7 septembrie, în cadrul congresului PDM, pe lângă alegerea unei noi conduceri, democrații urmează să adopte o strategie de reformare a formațiunii și să ia o decizie cu referire la schimbarea sediului PDM.