Pavel Filip la Strasbourg, alături de membrii de partid

Prim-ministrul Pavel Filip se află într-o vizită oficială la Strasbourg, unde a avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland. Despre această vizită jurnaliștii au aflat dintr-un comunicat de presă plasat în seara zilei de 2 iulie pe site-ul Guvernului.

Întrevederea premierului nu a fost anunțată din timp, iar pe site-ul Guvernului nu au fost plasate informații despre durata vizitei, cine face parte din delegația plecată la Strasbourg, dar și ce întrevederi au fost programate.

Contactată de ZdG, Stela Nistor, consilier principal al prim-ministrului, ne-a informat că vizita este preconizată pentru perioada 2-3 iulie, iar din delegație face parte și Andrei Galbur, consilier principal de stat al premierului.

Pe site-ul Guvernului a fost plasată o fotografie în care a fost surprins și Vladimir Cebotari, fostul ministru al Justiției și vicepreședintele PD. Stela Nistor ne-a informat că Cebotari are preconizate și alte întrevederi pe lângă cele ale premierului și că acesta participă la vizită în calitate de membru al partidului de guvernare.

Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM nu a putut să ne ofere mai multe detalii despre vizita la Strasbourg, menționând că nu este la curent cu plecarea lui Cebotari sau a altor membri de partid.

În comunicatul Guvernului se menționează că Pavel Filio și Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland au făcut un schimb de opinii privind evoluţiile politice curente din Republica Moldova și dialogul dintre țara noastră şi Consiliul Europei. Potrivit Guvernului, a fost discutată și situația privind invalidarea alegerilor din municipiul Chișinău: „Secretarul General Jagland a confirmat disponibilitatea Consiliul Europei de a oferi expertiză juridică și a împărtăși bunele practici ale CoE în acest domeniu”.

Pe site-ul Consiliului Europei nu a fost plasată nici o informație despre această vizită. Informații nu au fost publicate nici pe contul de Twitter al Secretarului Thorbjørn Jagland. O însemnare despre vizită a fost postată însă pe contul de Twitter al purtătorului de cuvânt al Consiliului Europei, Daniel Holtgen.

 

 

Foto: gov.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *