Pavel Filip, despre nevalidarea alegerilor locale: „Noi, ca Guvernare, avem de pierdut în urma acestei situații”

În deschiderea ședinței Guvernului de azi, 20 iunie, premierul Pavel Filip și-a exprimat „nedumerirea” referitor la decizia instanței de judecată de a nu valida alegerile locale din 3 iunie.

Prim-ministrul a declarat că această decizie, „care ridică mai multe semne de întrebare” a bulversat  întreaga opinie publică, și a provocat apariția unor „speculații, care nu sunt în favoarea Guvernării”.

„Încerc să înțeleg și eu cui folosește o asemenea decizie, în mod real, în moment ce noi, ca Guvernare, avem de pierdut în urma acestei situații. Toate acestea se întâmplă într-un moment când figurau mai multe reușite, atât pe plan intern, cât și extern. Pentru o guvernare care mai are jumătate de an până la sfârșitul mandatului e ultimul lucru pe care ni l-am dori. (…) Sper să vină o claritate cât mai curând. (…) Lucrurile care s-au întâmplat, m-au făcut să am reacția pe care am avut-o, nu ca premier, ci în calitate de politician, în calitate de om care am mers și eu la alegeri”, a declarat Filip.

La două săptămâni și două zile de când a fost ales primar al capitalei, ieri, 19 iunie, instanța nu a validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *