Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Patru tentative de vot multiplu…

Patru tentative de vot multiplu și 17 secții FĂRĂ curent electric

13 secții de votare din raionul Hâncești, trei secții din Cantemir și o secție din or. Codru au rămas fără curent electric. Maxim Lebedinschi, membru CEC a declarat însă că procesul de vot nu a fost afectat.

„Toate secțiile activează în continuu. Resursa energetică de la baterii le permite operatorilor să proceseze datele în continuare a cetățenilor care votează, respectiv procesul electoral nu este afectat”, a declarat Lebedinschi.

Acesta a declarat că pe parcursul zilei de astăzi poliția a documentat mai multe incidente în cadrul secțiilor de votare, printre care prezentarea persoanelor la vot în stare de ebrietate și manifestarea comportamentului agresiv, dar și  și refuzul cetățenilor de a părăsi sediul.

Totodată, membrul CEC a menționat că Inspectoratul General al Poliției (IGP) a fost sesizat de instituția electorală și a deschis o cauză penală privind falsificarea rezultatelor alegerilor în baza a două incidente referitor la tentativele de vot multplu.

Pa parcursul zilei CEC a fost informat despre o tentativă de fraudare a alegerilor în s. Bulboaca, r. Briceni, unde s-a depistat că trei persoane care figurează că au votat în această localitate au încercat să voteze peste hotare, în F. Rusă și Franța.

Un un caz similar a fost înregistrat și în s. Șișcani, Nisporeni, dar și în Varnița, r. Anenii Noi.

Zia­rul de Gar­dă te ține la curent cu cele mai impor­tan­te eve­ni­men­te ale zilei de astăzi.

Urmărește LIVE TEXT: Alegem Președintele R. Moldova

Foto simbol: argument-cs.ro