Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Patru obiective ale noului ministru…

Patru obiective ale noului ministru al Economiei și Infrastructurii: „de data aceasta aveți ceva absolut nou”

Unul dintre cele mai importante principii de activitate ale sale, afirmă noul ministru al Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan este „zero toleranță față de corupție”. În discursul susținut după ce a fost prezentat echipei MEI, acesta a declarat că persoanele care nu sunt pregătite pentru acest lucru sunt „libere să plece”.

Acesta a enunțat patru obiective care ar dori să ghideze activitatea Ministerului la conducerea căruia a fost numit:

  • developare, deconspirare a tuturor tranzacțiilor ilegale, altfe spus, lupta împotriva corupției;
  • demonopolizare;
  • deetatizare;
  • dezvoltare.

Vadim Brînzan a enunțat și patru principii de activitate.

„Zero toleranță față de corupție, atât cea deschisă, cât și cea indirectă. (…) De această dată, lucrurile sunt absolut diferite. Vă asigur că de data aceasta aveți ceva absolut nou. Se încurajează profesionalismul și nu cumătrismul, nepotismul, nănășismul. Pentru mine aceste lucruri sunt absolut străine. M-a format întro societate diferită și vreau același lucru să fie aici. Deci, profesionismul vine în capul mesei. Trei: se încurajează spiritul de echipă și legătura inversă. Punctul patru ține de etica muncii care zice: sau faci lucrul bine, sau nu-l faci deloc. (…) Toți cei care sunt gata să accepte aceste lucruri despre care am vorbit acum sunt încurajați să formăm o echipă și să mediteze ca împreună să rezolvăm problemele”, a declarat noul ministru al Economiei și Infrastructurii.

Acesta a declarat că „cei care nu sunt pregătiți” pentru a accepta principiile sale, în primul rând „zero toleranță pentru corupție”, sunt liberi să plece.

„De fiecare dată, când doriți să luați o decizie, să puneți o semnătură undeva să vă gândiți, se numește testul Wall Street Journal, că ceea ce faceți apare pe prima pagină a acestei reviste. Dacă ceea ce este scris acolo vă face să roșiți pe dvs, pe copiii dvs sau părinții dvs, mai bine nu puneți semnătura, mai bine nu faceți acest lucru. Chiar dacă sunt presiuni, și se vor face presiuni în timpul cel mai apropiat, dar nu din partea noastră, vă asigur, ușa cabinetului meu este deschisă oricine, de la orice nivel, este binevenit să vină să discute”, a declarat ministrul, care și-a încheiat discursul cu îndemnul de a lucra pentru crearea unui stat pe care și-l dorește fiecare cetățean al R. Moldova.

Vadim Brînzan, este absolvent al Universității Harvard, specializarea finanțe. Conform CV-ului său, din 2001 și până în prezent, are activități financiar-bancare și investiționale. Este fondator la Logos Advisors LLC, o companie de investiții cu capital privat cu sediul în Miami. Anterior a fost fondator sau cofondator la alte companii private din SUA sau Marea Britanie.

A candidat anterior la funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, dar nu a reușit să câștige concursul. Este fiul Nadejdei Brînzan, deputată în primul Parlament al R. Moldova.