Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PAS a lansat campania „Susține-o…

PAS a lansat campania „Susține-o pe Maia Sandu!”

Consiliul Politic Național al PAS, întrunit astăzi, 31 august 2016, a decis desemnarea Maiei Sandu în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova și constituirea Grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor susținătorilor Maiei Sandu. Grupul de inițiativă este constituit din 99 de persoane. Conducător al grupului a fost desemnat Igor Grosu. Membrii Consiliului Politic Național, ai Grupului de inițiativă, precum și mai mulți membri și susținători /pas/ au participat ulterior la evenimentul de lansare a campaniei de colectare de semnături „Susține-o pe Maia Sandu!”, proces care a început odată cu înregistrarea Grupului de inițiativă la Comisia Electorală Centrală.

„Vă chem astăzi pe dumneavoastră, cei prezenți, și pe toți cetățenii Republicii Moldova obosiți de hoție și corupție: haideți să pornim de aici, de la instituția prezidențială, curățarea clasei politice și recîștigarea independenței Republicii Moldova! Vă fac această chemare pentru că eu știu ce trebuie făcut! Și cum trebuie acționat! Republica Moldova are nevoie de un Președinte al cetățenilor, nu al clasei politice expirate. Un Președinte ales de cetățeni, cel în care poporul are încredere, are toată puterea să schimbe lucrurile conform legii, într-un cadru constituțional, și poate să scoată din captivitate statul, căzut în mîinile unei clase politice corupte și nocive.”, a declarat Maia Sandu.

După eveniment, echipa /pas/ a depus flori la monumentul Doinei și lui Ion Aldea-Teodorovici, sărbătorind astfel Ziua Limbii Române.

După înregistrarea la CEC, Grupul de inițiativă urmează să colecteze semnăturile a minimum 15 000 de alegători din cel puțin jumătate din numărul unităților administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova (cel puțin 18).

„PAS reiterează importanța unor alegeri libere și corecte, pentru ca Președintele ales în cadrul scrutinului electoral să reprezinte cu adevărat voința unei societăți informate și libere să aleagă. PAS condamnă faptul că unele forțe politice profită de resursele administrative controlate de acestea sau utilizează în mod netransparent resurse financiare obținute ilegal, ceea ce le poate avantaja în această cursă electorală. Însă dauna provocată de astfel de acțiuni statului și cetățenilor se poate dovedi ireversibilă. Solicităm ca instituțiile responsabile de supravegherea desfășurării alegerilor să-și îndeplinească obligațiunile prevăzute de lege. Menționăm că PAS va depune toate eforturile legale pentru monitorizarea procesului electoral și raportarea abaterilor de la norma legală.”, se arată întrun comunicat PAS.