Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul Șor nu va vota…

Partidul Șor nu va vota modificările la Legea Procuraturii: „Venim cu un nou proiect”

Fracțiunea Partidului Politic Șor a anunțat astăzi, 16 septembrie, că nu va vota proiectul legii privind modificarea Legii Procuraturii. Anunțul a fost făcut de către deputatul Partidului Șor, Denis Ulanov, în cadrul unui briefing de presă susținut cu câteva minute înainte de ședința Parlamentului.

Astfel, Ulanov a criticat actualul proiect de lege privind modificarea Legii Procuraturii și susține că, împreună cu colegii săi de partid, va veni astăzi cu un proiect propriu privind procedura de alegere și numire a Procurorului General.

„Deputații din Partidul Șor sunt absolut împotriva acestei legi și protestăm. Acest proiect a fost făcut în grabă, fără nicio procedură. Este o luptă politică, o prefăcătorie această reformă. Procurorul nu poate fi independent dacă este ales în această cladire și în clădirea de alături”, a declarat Ulanov.

Deputatul spune ca Partidul Șor nu va susține acest proiect și că fracțiunea sa va veni cu un proiect nou în acest sens.

„Noi credem că Procurorul general trebuie să fie ales de popor. Anume un astfel de procuror, ales liber de popor, va putea reda încredere cetațenilor. Vom propune să fie anulat acest proiect. Vom propune propriul nostru proiect”, a mai spus Ulanov.

Astăzi, în Parlament, urmează să fie votat proiectul privind modificarea Legii Procuraturii.