Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul Nostru cere anularea Legii…

Partidul Nostru cere anularea Legii cu privire la sistemul electoral mixt. Usatâi: Toată țara a înțeles cine este Dodon. Timofti, cel puțin, nu încurca

Partidul Nostru (PN) a venit astăzi în cadrul unei conferințe de presă, cu o declarație în cadrul căreia se menționează că entitatea condamnă „înțelegerea criminală dintre PD și PSRM, care au votat cu încălcări flagrante pentru sistemul mixt”. 

Vicepreședintele PN, Elena Grițco a dat citire declarației în care se mai spune că pe lângă faptul că PD și PSRM au votat cu încălcări flagrante pentru sistemul mixt, nu au fost consultări cu opoziția și au fost ignorate recomandările Comisiei de la Veneția. Hotărârile au provocat o reacție negativă, atât în țară, cât și peste hotare, iar adoptarea acestei legi s-a făcut netransparent”.

Reprezentanții PN au declarat că  „votul mixt nu are nimic cu viitorul democratic al R. Moldova. Aceștia au cerut anularea legii privind sistemul electoral mixt.

La conferință a intervenit prin skype și Renato Usatâi. Acesta a spus că  „ după votarea sistemului mixt, toată țara a înțeles cine este Dodon, devenind președinte el s-a  „culcat” sub Plahotniuc, Timofti, cel puțin nu încurca”.