Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul Liberal: „Parlamentul este asemănător…

Partidul Liberal: „Parlamentul este asemănător unui bâlci în care totul se vinde și se cumpără”

Cu câteva minute înainte de începere a ședinței de astăzi a Parlamentului, în cadrul căreia vor avea loc ultimele dezbateri cu privire la schimbarea sistemului electoral, deputații Partidului Liberal au venit cu o declarație:

„Indiferent de împotrivirea forțelor politice parlamentare și extra-parlamentare, în pofida mesajelor partenerilor externi,  astăzi, va fi votată schimbarea sistemului electoral. Toate acestea se fac într-un singur scop – asigurarea perpetuării la guvernare a tandemului PDM – PSRM, care conduce astăzi R. Moldova. PL a fost primul care s-a opus acestei inițiative, fiind convinși că această schimbare presupune o serie de riscuri. Da, sistemul electoral de acum nu este perfect și nici clasa politică nu e bună, dezamăgind de foarte multe ori cetățenii săi. Însă, această formulă imperfectă reprezintă cel puțin o reprezentativitate cinstită a voturilor exprimate. În timp ce, proiectul de lege care va fi votat astăzi în lectură finală, prezintă riscul că deputații să fie influențați de interese de afaceri.

Parlamentul este asemănător unui bâlci în care totul se vinde și se cumpără. Deznodământul care se va produce în cele ce urmează a necesitat un efort enorm: cât costă doar desenarea celor 800 de mii de semnături inexistente sau măsluirea unor sondaje care să indice necesitatea schimbării sistemului electoral?”, au menționat deputații PL.