Partidul Liberal: „Arestarea lui Dorin Chirtoacă a avut loc fără probe. Cerem examinarea dosarului în ședință deschisă”. Ghimpu: Azi totul e în mâinile PDM

Astăzi, 25 iulie 2017, Partidul Liberal (PL) a venit în cadrul unei conferințe de presă, cu o declarație cu privire „cu privire la dosarul politic a lui Dorin Chirtoacă”. În aceasta se menționează că arestarea lui Chirtoacă a avut loc fără probe și se solicită examinarea dosarului său în ședință deschisă. 

„Arestarea primarului general al mun. Chișinău a avut loc fără probe, cu grave încălcări a codului de procedură penală, cu înlăturarea avocaților. Pe 21 iulie 2017, în mod abuziv, dosarul a fost trimis în judecată. PL solicită publicarea integrală a dosarului, pentru a demonstra că acest dosar e umplut cu lipsă de probe. Cerem examinarea dosarului în ședință deschisă și în strictă conformitate cu Codul penal fără a admite ingerințe în dosar”, se spune în declarație.

„Pentru ei nu există respectarea normelor prevăzute de codul de procedură penală, pentru ei există numai comanda. Acum vara, cât toată lumea nu e acasă, până s-a trezi satul, gata, badea Ion e dus la cimitir. Metode vechi, staliniste, comuniste. Oare toate acestea nu sunt o dovadă e vorba de un dosar politic? Eu cred că vor ajunge să fie trași la răspundere și cei care instrumentează aceste dosare”, a spus Ghimpu.

Totodată, Ghimpu s-a adresat și foștilor colegi de coaliție din PD. „Azi totul e în mâinile PD-ului, azi toți stați și vă temeți de șeful vostru. În cadrul coaliției doar eu am putut sa am cuvânt si deja coordonatorul. Iată cine este nasul acestor coordonări. Este Vlad Plahotniuc în colaborare cu Igor Dodon”, a adăugat Ghimpu.

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Inga

  Ghimpu a declarat deschis ca Plaha i-a spus ca nu-l poate elibera pe Chirtos deoarece asta e lupta cu coruptia.

 2. alex

  Este pacat ca unul alde Kirtoaca este judecat de PD sti de PS sti. Unii cu CNA, altii cu referendum.El trebuie de judecat public de popor. Pacat ca dreapta politica nu intelege cate rele a facut omul acesta (copil imbatrinit). Cat este el de ranchiunos, instabil, credca vine de la moshul sau (este piinea psihiatrilor) . S a folosit de bunul public din plin. Nu a bagat mina la modul direct in buzunarul fiecaruia din noi, a facuto prin alte metode mult mai sofisticate. El credca singur nu si da seama cat rau a facut oamenilor. Cat vor plati oamenii creditele luate de el ca sa si faca monumente. Am auzit o discutie despre strada pietonala. Cineva spunea – a chieltuit milioane sa faca ceva care nu este de folos la momentul dat, sunt lucruri mult mai importante de facut. Da dar a spus cineva el a folosit banii de la Vitanta.Altul a spus da dar banii cei de la Vitanta nu i au dat gratis – publicitate etc. Da, dar ,a spus altul, pentru publicitatea brerii in cazul acesta Primaria nu a incasat nimic. Reiese ca au fost folositi bani publici pentru a face un lucru care nu este de folos contribuabililor. Asa s au inteles vorbitorii. Urmeaza alte episoade legate de favorizarea firmelor de publicitate, de constructii, etc. Cineva va intreba cum le a favorizat – forte simplu i a blocat pe unii si le a dat unda verde altora. Problema e , ca vorbesc aceea care nu au nimic de pierdut si Kirtoaca nu le poate face rau (cate o data doar punea intrebari de ce altii nu sunt in inchisoare, iar altii nu). Din pacat cei care au pierdut mult din cauza lui nu vorbesc sau vorbesc pe la colturi sai inaintea alegerilor (traditional). Ar fi fost bine sa fie deschisa o linie fierbinte privind informarea la subiectul respectiv.

  • Nicu

   Si care ma rog sunt acele metode mult mai sofisticate de a fura? Poate le enumeri? Sau doar besini stii sa tragi?

 3. Traian Harașosfetiuc

  Da! Inga, Inga! O fi fiind tu Inga, dar precis că nu ești Grigoriu! Dacă Plaha luptă cu corupția,
  atunci eu sunt Traian și sunt Băsescu!

 4. Le Justicier

  Dorin și unchiul Mișa sunt un fel de Iura Roșca evoluat în timp. Apropo, ei și au fost
  aleși de trăsniții lui Roșca. Un luctu este absolut clar, că oricare din gașca spionului
  rusesc Dodon cau a matrapazlâcarului Plahotniuc este mult mai nociv ca Dorin Chirtoacă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *