Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partenera de afaceri a premierului…

Partenera de afaceri a premierului a devenit consilier principal de stat

Chiril Gaburici, premierul R. Moldova a desemnat-o pe Steluța Andreev în calitate de consilier principal de stat. Aceasta este partenera de afaceri a noului șef al Executivului.

Pe 2 decembrie 2013, Chiril Gaburici a fondat, împreună cu Liliana Ilescu și Gheorghe Nicolaescu, firma „M-Docs” SRL, care are acum un capital social de 524 mii de lei. SRL-ul are ca obiective de activitate declarate activități de curierat, de telecomunicații sau de poștă electronică. Firma este înregistrată pe str. Tighina 49/3, of 54, acolo unde, în martie 2014, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunța că activează de fapt Centrul de Solicitare a Vizelor Britanice al Companiei „Teleperformance Ltd”, contractată de către Guvernul britanic pentru intermedierea procedurilor de examinare a cererilor de vize. Firma este administrată de Steluța Andreeva.

Tot ea figurează în calitate de administratoare a celei de-a treia firme fondate de Gaburici pe 18 septembrie 2014, „Green Property” SRL. Firma este specializată în cultura cerealelor și leguminoaselor boabe, inclusiv producerea semințelor, a strugurilor, fructelor, dar și in comercializarea acestora.

SRL-ul este înregistrat într-un apartament din str. Studenților 9/18, înscris pe numele Steluței Andreeva și a lui Mihai Tănase. Aceștia l-au cumpărat în baza unui împrumut de 475 mii de lei, primit chiar de la premierul Gaburici, care a solicitat în schimb ipotecarea imobilului. Steluța Andreeva este la rându-i fondatoarea și administratoarea „Anstelmis Grup” SRL, a cărui director a fost, la un moment dat, Mihai Tănase, cetățean român, cu care Andreeva împarte apartamentul din str. Studenților. Tănase este cunoscut pentru mai multe traininguri pe care le organizează inclusiv în R. Moldova, pe diverse teme, cum ar fi: „cum să obții maximum în orice negociere” sau „vinde-te în primul rând cu tine”.

detalii, vedeți aici.

Tot miercuri, Oleg Babenco, ex-deputat comunist, care a aderat la PD în plină campanie electortală, a fost numit în funcția de director general al Biroului Relaţii Interetnice, după ce Guvernul a aprobat eliberarea din funcţie a Elenei Beleacova.

Oleg Babenco este președintele Consiliului de Fondatori al Universităţii Slavone și unul din fondatorii instituției unde şi-a făcut studiile actualul premier Chiril Gaburici.

11002603_785650921515190_625702386770819466_nUPDATE:

Deputatul liberal Valeriu Munteanu a solicitat Comisiei Naționale de Integritate să verifice dacă există un conflict de interese între numirea Steluței Andreeva în funcția de consilier principal de stat și relațiile de afaceri pe care aceasta le are cu Chiril Gaburici, premierul Republicii Moldova.