Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Parlamentul va aproba mâine demisia…

Parlamentul va aproba mâine demisia a cinci deputați

Foto: acum.md

Parlamentul urmează să se întrunească mâine, 26 iulie, în ședință, pentru a aproba cererile de demisie a trei deputați din cadrul Blocului ACUM, a unui deputat democrat și a unui deputat independent. Astfel, Parlamentul ar urma să rămână provizoriu fără cinci deputați.

Lista deputaților care au demisionat din fotoliul de parlamentar:

  • Viorel Melnic (deputat independent)
  • Otilia Drăguțanu (fracțiunea Partidului Democrat)
  • Liliana Nicolaescu-Onofrei (fracțiunea PAS)
  • Andrei Năstase (fracțiunea PPDA)
  • Maia Sandu (fracțiunea PAS)

Cei trei deputați din fracțiunile Blocului ACUM au demisionat din fotoliile de deputați în favoarea fotoliilor de la Guvern. Deputata Otilia Drăguțanu și-a motivat demisia prin faptul că politica nu este pentru ea și că „un partid în opoziție are nevoie de cineva cu un alt profil”. La rândul său, Viorel Melnic, a declarat că nu mai vede necesitatea de a fi în Parlament, invocând faptul că rolul deputaților independenți este redus la zero.

Pentru că Otilia Drăguțanu și Liliana Nicolaescu-Onofrei au ajuns în Parlament pe listele de partid, în locul acestora ar urma să vină Ruxanda Glavan (PDM) și Serghei Cantaranciuc (Blocul ACUM).

Maia Sandu, Andrei Năstase și Viorel Melnic au fost votați însă în circumscripții uninominale. Astfel, locurile lor vor fi ocupate doar după ce vor fi organizate alegeri noi în circumscripțiile respective.