Parlamentul solicită ajutorul societății civile pentru a deveni mai eficient

Pe lângă Parlamentul R. Moldova ar putea fi creată o platformă consultativă formată din reprezentanții societății civile. Un anunț în acest sens a fost făcut astăzi, 14 august, de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Aceasta a făcut apel către societatea civilă de crea un grup de inițiativă pentru identificarea formatului, principiilor și modalității de funcționare a platformei.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, prin intermediul acestei patforme Parlamentul își dorește să devină mai transparent și eficient în comunicarea cu societatea civilă.

„La momentul actual, pe pagina web a Parlamentului avem o listă a părților interesate de procesul legislativ, sistematizată pe domeniile de activitate a comisiilor parlamentare permanente. Totodată, avem practica unor conferințe anuale privind cooperarea dintre parlament și societatea civilă. Au fost șapte ediții ale acestor conferințe anuale. Credeți-mi, pur și simplu, petrecerea unei conferințe anuale cu societatea civilă este insuficiente. Noi trebuie să facem ca societatea civilă să devină lucrativă. Pentru ca procesul legislativ să fie cât mai eficient și transparent, iar reformele să corespundă cu necesitățile și așteptările cetățenilor”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Aceasta a făcut apel către organizațiile societății civile din diferite domenii de a se implica activ în colaborarea cu Parlamentul R. Moldova, pentru identificarea soluțiilor potrivite pentru dezvoltarea țării.

Totodată, Zinaida Greceanîi le-a solicitat reprezentanților societății civile să creeze un grup de inițiativă pentru identificarea formatului, principiilor și modalității de funcționare a platformei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *