Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Panoul „I ❤️ Chișinău”, procurat…

Panoul „I ❤️ Chișinău”, procurat din banii municipalității, decor pentru conferința socialistului Ion Ceban

Foto: privesc.eu

Direcția locativ-comunală și amenajare din cadrul Primăriei a instalat în scuarul Teatrului de Operă și Balet un panou cu inscripția „I ???? Chișinău”, similar panourilor din mai multe orașe ale lumii. Proaspăt instalat, în contextul campaniei electorale, panoul procurat din banii municipalității a fost utilizat pe post de fundal pentru conferința de presă a candidatului la Primăria Chișinău, Ion Ceban. 

Coincidență sau nu, conferința de presă susținută de socialistul Ceban a fost organizată exact în ziua în care a fost montat și panoul. Dispoziția cu privire la amenajarea elementului decorativ a în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu” a fost semnată de către primarul interimar Andrian Talmaci la 13 septembrie.

Locația conferinței nu a fost întâmplătoare, or panoul a fost instalat la inițiativa fracțiunii socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, respectiv, din banii municipalității. Acest detaliu a fost vociferat de Ceban după ce a fost întrebat de jurnaliști dacă panoul va fi utilizat ca și simbol pentru campania electorală.

„A fost o idee mai veche, care tot s-a bâlbâit prin cabinetele birocratice ale diferitor funcționari, începând de la blocarea faptului legat de locație, pentru că ideea inițială era Parcul Catedralei. Acum, până la urmă, ca să meargă acest proces mai repede, Primăria a identificat acest loc, iar mie îmi place. Este ideea noastră, dar banii pe care i-am alocat au fost orientați spre proiect, iar Primăria pune în aplicare proiectele. Așa funcționează lucrurile”, a declarat Ceban.

Panoul a fost montat în centrul capitalei, pe fundalul clădirii Președinției. Serviciul de presă al Primăriei ne-a comunicat că proiectul a fost realizat de municipalitate , iar potricit directorului ajunct al Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ghenadie Dubița, panoul a costat 88 de mii de lei.

Foto: privesc.eu