Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Opoziția cere chemarea Guvernului Filip…

Opoziția cere chemarea Guvernului Filip la raport

Partidele de opoziție din Parlament au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip. Astfel, această moțiune a fost semnată de către 34 de deputați: 24 de deputați PSRM; 7 PLDM și 3 PCRM. Premierul Pavel Filip este așteptat săptămâna viitoare în Parlament pentru a prezenta raportul de activitate.

„Sunt respectate condițiile de depunere a moțiunii de cenzură. Dezbaterea moțiunii va avea loc săptămâna viitoare, la prima ședință. Moțiunea de va fi înregistrată și expediată deputaților aleși de către popor”, a menționat Andrian Candu, președintele Parlamentului.

În același sens, Dumitru Diacov, deputat PDM, a încurajat deputații să treacă la subiectele propuse la ordinea de zi. „Noi acceptăm acest joc democratic, dar vă propun să trecem la ordinea de zi”, a menționat Diacov.

Premierul Pavel Filip susține că această moțiune de cenzură este un act democratic. „Nu întâmplător au depus această moțiune acum, când Guvernul e pe cale să finalizeze Foaia de Parcurs convenită cu partenerii de dezvoltare, prin care vom demonstra că ne-am îndeplinit toate angajamentele făcute la începutul guvernării faţă de ei și de cetăţeni. Nu întâmplător au depus această moțiune acum, când se pregătesc acţiuni importante legate de curățarea și transparentizarea sistemului bancar, aşa cum am convenit cu FMI. Nu întâmplător au făcut asta acum, când am ajuns la o înțelegere cu FMI și urmează să fie deblocate finanțările și să echilibrăm economic ţara”, scrie premierul pe o rețea de socializare.