Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Oficial: Iurie Leancă părăseşte Partidul…

Oficial: Iurie Leancă părăseşte Partidul Liberal Democrat

facebook.com/iurie-leanca

Iurie Leancă a anunţat că părăseşte Partidul Liberal Democrat, iar în scurt timp va forma un nou partid politic.

„Personal nu am bani să fac un partid, dar pentru a face un partid nici nu e nevoie de milioane de euro. Voi continua să pun în fapte angajamentele luate în faţa electoratului şi părăsite de PLDM. Am luat decizia de a pleca din funcţia de prim-vicepreşedinte a PLDM, pentru că PLDM a devenit un partid captiv unor interes obscure. Sunt conştient că în politica de la noi este nevoie de sânge proaspăt, de oameni noi”.

Anunţul a fost făcut de către fostul premier la un briefing de presă ţinut astăzi 26 februarie.

Totodată Leancă nu a anunţat dacă va fi urmat de alți membri ai acestei formaţiuni, dar nici cum se va numi noul partid. Acesta a învinuit conducerea PLDM de coaliţie cu PCRM şi deturnarea parcursului european. „Vreau ca opinia publică să ştie că miza finală a fost nu doar ca eu să nu fiu premier, ci o coaliţie cu PCRM, un partener comod cu care să se acopere jafurile. Oamenii nu au votat PLDM ca el să se arunce în braţele PCRM, ca Voronin să decidă care ministru să fie şi care nu. Unii membri PCRM mi-au spus clar că decizia de nu fi votat a fost din start luată şi coordonată cu colegii din PLDM.”

Leancă nu l-a învinuit pe Vlat Filat şi a cerut şi foștilor colegi să-i înţeleagă pasul şi să nu se lanseze în campanii de denigrare. De asemenea, fostul premier a anunţat că înaite de a face acest pas s-a consultat cu reprezentanţii societăţii civile şi cu partenerii europeni. „Aveam două optţiuni. Să rămân în PLDM şi să lupt pentru reformarea lui, sau să părăsesc acest partid. Am înţeles că există o prăpastie între conducerea partidului şi membrii de mijloc a acestora sau chiar a electoratului. Am înţeles că e prea târziu că să reformez partidul,” a conchis Leancă.

PLDM a anunțat, pentru ora 15.00 un briefing în care va comenta decizia lui Iurie Leancă.