Oficial european: „Îmi doresc ca între România şi R. Moldova să nu mai existe niciodată graniţa sovietică de sârmă ghimpată”

Andi Cristea, vicepreşedintele Comisiei pentru politică externă a plenului comunitar şi preşedintele Delegaţiei Comitetului Parlamentar de Asociere UE-R. Moldova, a declarat, în cadrul unui interviu pentru jurnalistii.ro, că R. Moldova nu trebuie să renunțe la cursul său eropean și să nu se lase implicată într-o serie de provocări venite din exterior.

„Ca oficial european îmi doresc ca între România şi R. Moldova să nu mai existe niciodată graniţa sovietică de sârmă ghimpată, ci graniţa ştearsă de tip spațiu Schengen, dintre două state membre ale Uniunii Europene”, a declarat Andi Cristea.

Totodată, eurodeputatul a menționat că semnarea declarației pentru unire de reprezentanții mai multor localități din R. Moldova este „un curent de gândire”, iar declarațiile făcute de Igor Dodon, președintele R. Moldova, împotriva României și UE sunt doar pentru a menține atenția viitorilor săi alegători.

„Apelând la critici și contre, Igor Dodon se menține în atenția potențialilor votanți. Caută să dea vina pe alții pentru ce nu reușește domnia sa să facă, deși planul său ignoră total ce este de făcut pentru ca moldovenilor să le fie mai bine. Legat de declarațiile negative la adresa României și a Uniunii Europene, cred că sunt pe cât de comice, pe atât de triste. Președintele Dodon nu are prieteni în UE și nici nu arată vreun interes în acest sens. În același timp, prietenii săi de la Est nu ajută R. Moldova nici pe departe atât cât o fac România și alte state europene, ci dimpotrivă. După cum vedeți, politic există o motivație, dar tacticile alese sunt păguboase pentru economie și stabilitate”, a subliniat oficialul european.

Menționăm că Igor Dodon, președintele pro-rus al R. Moldova, a numit semnarea declarației pentru unire drept „acțiuni de distabilizarea și lichidare a statalității R. Moldova” și a anunțat că va face tot posibilul ca semnatarii acestei declarații să fie trași la răspundere.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *