VIDEO/ Oficial: A fost semnat acordul de constituire a Blocului Electoral „ACUM”. Prevederile documentului

Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr au semnat acordul de constituire a Blocului Electoral „ACUM – Platforma DA și PAS”, care ar urma să participe la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. 

Totodată a fost stabilită denumirea deplină și prescurtată a Blocului ACUM, dar și simbolul electoral. Maia Sandu, președinta PAS, și Andrei Năstase, președintele PPDA, au fost desemnați co-președinții blocului electoral nou constituit.

Acordul prevede că blocul electoral își va înceta activitatea după 3 zile de la confirmarea rezultatelor alegerilor din 24 februarie 2019, dacă reprezentanții celor două partide nu vor decide altfel.

Evenimentul oficial de constituire juridică a blocului electoral a avut loc duminică, 16 decembrie. Tot astăzi, Partidul Liberal a decis să participe la alegerile parlamentare din 24 februarie 2018 în cadrul blocului electoral ACUM, constituit de Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr.

sursa foto: Privesc.EU

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *