Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Octavian Țîcu, despre candidatura lui…

Octavian Țîcu, despre candidatura lui Andrei Năstase la viitoarele alegeri pentru Primăria Chișinău

Foto: acum.md

„Este un consens general că Andrei Năstase va reveni în campania electorală pentru cursa de a fi primar”. Declarația a fost făcută de către Octavian Țîcu, deputat din partea Blocului ACUM, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” din 9 mai curent.

„Așa va fi. Este o chestiune pe care Andrei Năstase și-a asumat-o plenar. Au fost anumite discuții în Bloc referitor la poziționările pe care le va avea PAS, dar este un consens general că Andrei Năstase va reveni în campania electorală pentru cursa de a fi primar. Cred că este o datorie pe care o are față de alegători și din discuțiile particulare și dintre cele două fracțiuni care au fost la acest subiect, a fost clar că Andrei Năstase va candida din nou”, a declarat Octavian Țîcu.

De asemenea, acesta a mai comunicat că nu există garanții că rezultatele viitoarelor alegeri pentru fotoliu de primar nu vor fi anulate.

Anterior, Platforma DA și PAS au semnat un acord prin care s-au angajat că vor participa împreună la alegerile locale generale din 2019: „Mecanismele și criteriile de stabilire a candidaților și a listelor de candidați comuni se vor stabili de comun acord de către forurile decizionale statutare ale celor două partide”.

Decizia de invalidare a mandatului primarului ales Andrei Năstase, votat de peste 52% din alegători, a fost luată de Judecătoria Chișinău la 19 iunie curent. Curtea de Apel Chișinău, la 21 iunie, și Curtea Supremă de Justiție, la 25 iunie, au menținut decizia de anulare pe motiv că Năstase a făcut agitație electorală în ziua alegerilor îndemnând oamenii să iasă la vot prin intermediul rețelelor de socializare.