Octavian Țîcu, despre candidatura lui Andrei Năstase la viitoarele alegeri pentru Primăria Chișinău

„Este un consens general că Andrei Năstase va reveni în campania electorală pentru cursa de a fi primar”. Declarația a fost făcută de către Octavian Țîcu, deputat din partea Blocului ACUM, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” din 9 mai curent.

„Așa va fi. Este o chestiune pe care Andrei Năstase și-a asumat-o plenar. Au fost anumite discuții în Bloc referitor la poziționările pe care le va avea PAS, dar este un consens general că Andrei Năstase va reveni în campania electorală pentru cursa de a fi primar. Cred că este o datorie pe care o are față de alegători și din discuțiile particulare și dintre cele două fracțiuni care au fost la acest subiect, a fost clar că Andrei Năstase va candida din nou”, a declarat Octavian Țîcu.

De asemenea, acesta a mai comunicat că nu există garanții că rezultatele viitoarelor alegeri pentru fotoliu de primar nu vor fi anulate.

Anterior, Platforma DA și PAS au semnat un acord prin care s-au angajat că vor participa împreună la alegerile locale generale din 2019: „Mecanismele și criteriile de stabilire a candidaților și a listelor de candidați comuni se vor stabili de comun acord de către forurile decizionale statutare ale celor două partide”.

Decizia de invalidare a mandatului primarului ales Andrei Năstase, votat de peste 52% din alegători, a fost luată de Judecătoria Chișinău la 19 iunie curent. Curtea de Apel Chișinău, la 21 iunie, și Curtea Supremă de Justiție, la 25 iunie, au menținut decizia de anulare pe motiv că Năstase a făcut agitație electorală în ziua alegerilor îndemnând oamenii să iasă la vot prin intermediul rețelelor de socializare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *