Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Oazu Nantoi propune identificarea președintelui…

Oazu Nantoi propune identificarea președintelui statului din partea societatății civile

În cadrul Forumului civic al protestatarilor, Oanu Nantoi a declarat că eliberarea statului captiv este posibilă doar prin dialog constructiv între societate și guvernare sau pe cale revoluționară. Oazu Nantoi a precizat că Forumul trebuie să înceapă dialogul privind desemnarea unui candidat la funcția de președinte al țării din partea societății civile.

„Distanța de la idol până la Iuda este foarte scurtă. Eliberarea statului din captivitate poate fi realizată prin două căi: revoluționară și evolutivă. Cea evolutivă, se referă la faptul că guvernarea, în persoana lui Plahotniuc, acceptă dialogul și îndeplinește revendicările societății civile. Cea revoluționară este cea a protestelor.”

„Noțiunea de stat captiv se identifică cu unele structuri de stat controlate de Vlad Plahotniuc. Noi trebuie să înaintăm un set de revedicări exacte pentru a genera schimbările. Ar fi necesară crearea unei Comisii pentru selectarea candidaților la funcțiile de conducere a instituțiilor de stat, schimbarea cadrului legislativ.”, a menționat Oazu Nantoi.

De asemenea, acesta a propus ca Forumul să înceapă dialogul privind desemnarea unui candidat la funcția de președinte al țării din partea societății civile.