Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Oazu Nantoi îndeamnă chișinăuienii să-l…

Oazu Nantoi îndeamnă chișinăuienii să-l voteze pe candidatul Andrei Năstase

Analistul politic Oazu Nantoi îndeamnă chișinăuienii să-l voteze pe candidatul Andrei Năstase. „Trebuie să nu ne lăsăm manipulați de tandemul Plahotniuc – Dodon”, a menționat Nantoi, cel care a candidat la alegerile locale din 2015 pentru funcția de primar al capitalei din partea Blocului Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova”.

„Politicienii se comportă așa cum le permitem noi, cetățenii R. Moldova, să se comporte. Mă adresez către alegătorii care m-au susținut în 2015, către cei care nu se lasă manipulați și care vor să aducă schimbarea, vă chem să-l votăm pe candidatul Andrei Năstase.  Haideți să nu ne lăsăm manipulați de tandemul Plahotniuc – Dodon, care dorește să slăbească poziția opoziției și folosesc pe Ion Ceban și Silvia Radu. Este imposibil să visăm la schimbări eficiente, atâta timp cât nu schimbăm pe cei de la conducere. Consider că ziua de 20 mai va fi un element de concurență politică în perspectiva alegerilor parlamentare, iar alegerile reale pentru funcția de primar vor avea loc peste un an”, a declarat Nantoi în cadrul unei conferințe de presă.

Mai puțin de două săptămâni au rămas până la alegerile noi pentru funcția de primar general al Capitalei. Fotoliul de edil al mun. Chișinău este țintit de 12 candidaţi, dintre care 11 pretendenţi sunt din partea partidelor politice, iar unul figurează în calitate de candidat independent. Primarul ales la 20 mai va avea mandat pentru un singur an, până în anul 2019, atunci când se vor desfăşura alegeri ordinare în toată țara. La 20 mai se aleg primari și în alte șase localități: mun. Bălți, comuna Pârlița, r. Ungheni, comuna Volovița, r. Soroca, s. Jora de Mijloc, r. Orhei, satul Nemțeni, r. Hâncești și comuna Leușeni, r. Hâncești.