O deputată PSRM, după ce a votat-o pe Manole: „Nu a meritat să devină membru al Curții Constituționale”

Deputata PSRM Adela Răileanu spune că regretă votul pe care l-a oferit pentru numirea în funcţie a Domnicăi Manole, dar motivează că a fost nevoită să o facă, pentru „a rămâne solidară cu partenerii de coaliție”. Totodată, Adela Răileanu susține că Domnica Manole nu a meritat să devină membră a Curții Constituționale pentru că a comis abuzuri când s-a aflat în funcția de judecător.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputata a acuzat-o pe Domnica Manole că a participat la închiderea postului de televiziune NIT, „aruncând în stradă peste 100 de oameni”.

„Este o persoană din cauza căreia eu și colegii mei am pierdut încrederea în justiția națională. În opinia mea, Domnica Manole NU A MERITAT să devină membru al Curții Constituționale. Lacrimile ei de sub ușile instanțelor de judecată nu sunt în măsură să șteargă din memorie abuzurile pe care le-a comis când s-a aflat în postul de „justițiară” , a scris deputata PSRM.

De menţionat că Adela Răileanu a fost şi directoarea acestui post de televizune, care era considerat afiliat Partidului Comuniştilor din R. Moldova.

„Am ridicat mâna doar pentru a nu face inutil votul meu din 8 și 9 iunie! Mi-am asumat, alături de colegii mei din fracțiunea PSRM, responsabilitatea de a schimba lucrurile în această țară” , a mai scris deputata.

Adela Răileanu i-a atenționat pe colegii de coaliție că prin astfel de decizii, „își lovesc în demnitate”.

„Stimați colegi din Blocul politic „Acum”, unele decizii ți se dau extrem de dificil. Chiar îți lovesc în demnitate… Sper că a meritat votul de astăzi și mai sper că, de fiecare dată când va fi nevoie, veți demonstra și voi că puteți manifesta solidaritate, că puteți călca peste orgolii, în numele binelui pe care l-am promis poporului” a precizat deputata.

Menționăm că astăzi, Domnica Manole, Vladimir Țurcan, Liuba Șova, Nicolae Roșca, Serghei Țurcan și Eduard Ababei au depus jurământul în Parlament, după ce au fost desemnați să ocupe funcțiile de judecători ai Curții Constituționale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *