Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   O delegație parlamentară din R.…

O delegație parlamentară din R. Moldova participă astăzi la ședința Comisiei de la Veneția. Cine face parte din aceasta?

Pentru azi, 16 iunie, pe agenda sesiunii Comisiei de la Veneția sunt incluse două subiecte ce țin de R. Moldova. Unul dintre acestea  vizează un schimb de opinii ale instituției cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, pe marginea schimbării sistemului electoral. Totodată, o delegație parlamentară din R. Moldova participă astăzi la ședința Comisiei de la Veneția. 

Din delegație fac parte deputații Valeriu Ghileţchi, Sergiu Sîrbu, Vasile Bolea, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, şi consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi.

Ghilețchi  a scris pe contul său de pe o rețea de socializare că subiectul legat de R. Moldova va fi discutat în jurul orei 12.00.

Și fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase se află la Veneția, deși anterior, autoritățile de la Chișinău nu au anunțat despre aceasta.

Alexandru Tănase a plecat de la Curtea Constituțională în luna mai curent, pentru că i-a expirat mandatul. Guvernul a selectat-o pe Victoria Iftodi pentru a-i lua locul.