Noul ministru al Apărării promite investiții capitale în infrastructură și condiții mai bune pentru militari

Noul ministru al Apărării, Eugen Sturza  promite că începând cu anul viitor instituția pe care o conduce va avea investiții capitale în infrastructura militară și că vor fi create condiții mai bune pentru militarii în termen și prin contract. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

„Începând cu anul acesta, Ministerul Apărării are o planificare bugetară cu totul diferită față de cea care a fost până acum. Pentru 2018, în premieră vom avea achiziții necesare pentru Ministerul Apărării, vom avea investiții capitale în infrastructura militară, vom crea condiții mai bune pentru militarii în termen și prin contract, fiindcă situația este așa cum este – fără investiții, pe parcursul anilor a devenit critică. Nu mai avem timp să așteptăm, trebuie să intervenim rapid și o vom face în acest an. Veți vedea în acest an, și partenerii noștri străini vor vedea că R. Moldova a fixat o prioritate – securitatea națională și Armata Națională”, a spus Sturza.

Totodată, Sturza a precizat că oficiul de legătură NATO la Chișinău va fi inaugurat „foarte curând. Ne va permite o comunicare mai bună și mai intensivă cu Alianța Nord-Atlantică, să dezvoltăm mai multe proiecte pentru R. Moldova, nu pentru un politician sau altul”.

La 24 octombrie curent, ministrul desemnat al Apărării, Eugen Sturza, a depus jurământul de învestire la  Reședința de Stat. Ceremonia a fost oficiată de președintele Parlamentului, Andrian Candu, urmare a disensiunilor între Guvern și Președinție.

Sturza și-a făcut studiile la ASEM, Facultatea de Finanțe. În perioada 2009–2013 a fost Consilier al prim-ministrului R. Moldova în Guvernul Filat, în 2013–2015 a fost șeful cabinetului prim-ministrului R. Moldova în Guvernul Leancă, iar din 2015 – moderator Reforma administrației publice în cadrul Institutului de Politici și reforme Europene.

Eugen Sturza anunță, în declarația sa de venituri și proprietăți pentru anul 2015, un salariu total de 352.941 de lei și alți 301.712 lei pentru efectuarea cercetării științifice comandată de Institutul Politic German la tema „Moldova Strategic Conflict Research”. Sturza deține două apartamente: unul cu o suprafață 101 m.p., și al doilea cu o suprafață de 35.8 m.p. Acesta conduce două automobile: un autoturism Dacia Logan (fabricat în anul 2008) cumpărat în anul 2008 cu 57.172 de lei și un BMW X5 (fabricat în anul 2014) – cumpărat în anul 2015, în valoare de 985.000 de lei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Doctor în filologie

  CE SE ÎNTÂMPLĂ CU TVR MOLDOVA?

  TVR Moldova continuă să ne uimească cu analfabetismul dictorilor săi și de cunoașterea slabă a limbii române.

  Crainica Dorina Gherganov la TVR Moldova în ziua de 9/19/20017 la noutățile de la ora 18.00 a spus că studenții de la Universitatea Tehnică, care au “picat” la automatică s-au bucurat mult de noul robot EVA. Fătuca căscata a vrut să spuie, că au “reușit” sau au “intrat” la automatică și nu au “picat” la automatică, că dacă “picau” la automatică nu le mai trebuia robot EVA. Să “pice” putea ea, căscata Dorina Gherganov din pat, dacă îi dădea un ghiont bărbatu-său prin somn.

  Despre Dorina Gherganov vreau să-i întreb pe conducătorii postului de televiziune TVR Moldova, oare chiar n-au găsit pe cineva, pentru care limba română să fie limbă maternă? Grimasele și bâlbâielile dnei Gherganov sunt rezultatul faptului, că pentru dumneaei limba română nu este limbă maternă.

  Astăzi, 11/8/2017, la telejurnal la ora 18.33 în reportajul Vitaliei Chicu în loc de cuvântul “păstór” a pronuțat cuvândul “pástor”. Adică, după sensul reportajului trebuia să spuie “păstór”, adică “cioban”, deoarece în reportaj mergea vorba despre păstorit, dar a spus “pástor”, adică “preot protestant”. Eu nu pot înțelege de ce oile din reportajul “reporterei” Virtalia Chicu au avut nevoie de preot protestant în loc de cioban. Mai departe orice comentariu este de prisos.

  • lionea

   ba doctore pastor sau pastor e tot aceiasi…pastor adica cioban la oi, sau pastor din religie nu tot paste oile care cred in timpenia asta ))))

 2. OCHIUL PUBLIC

  Da Lioncic, ai dreptate, numai că trebuia de acum să spună “popă” și nu “pástor”! Noi suntem ortodocși și oile noastre sunt ortodoxe și ce ne trebuie nouă preot protestant la oi, adică “pástor”?

  ORTODOXIA este MAMA POPORULUI ROMÂN! Acest lucru l-a spus părintele imnului LIMBA NOASTRĂ Alexei Mateevici, dacă nu mă înșel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *