Noua componență a Consiliului municipal Chișinău se va întruni în prima ședință în această săptămână

Vineri, 15 noiembrie, ora 10:00, Consiliul municipal Chișinău (CMC) se va întruni în prima ședință. O hotărâre în acest sens a fost luată marți, 12 noiembrie, cu votul celor nouă membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Cele mai multe mandate în CMC le-au obținut socialiștii – 22, care sunt urmați de blocul ACUM – 19. La fel, Partidul Liberal are trei mandate, Partidul Democrat din Moldova și Partidul „Șor” – câte două, iar Partidul Unității Naționale, Mișcarea Forța Nouă și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova – câte unul.

Anterior, fostul primar interimar al capitalei, Adrian Talmaci, a declarat că viitorilor consilieri le rămân pentru examinare circa 2000 de proiecte de decizie, majoritatea fiind proiecte funciare. Totuși, având în vedere că a fost modificată legislația, cel puțin 70% dintre acestea urmează a fi retrase și modificate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *