Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Noua achiziție a Președinției: Flori,…

Noua achiziție a Președinției: Flori, mai scumpe decât mașinile de curățat cumpărate la sfârșitul anului trecut

La începutul acestui an Aparatul Președintelui R. Moldova a încheiat un contract pentru achizionarea de flori și compoziții florale în valoare totală de 360 de mii de lei. La sfârșitul anului trecut, aceeași entitate închia un contract cu o firmă din Chișinău pentru achiziționarea unor mașini de întreținere a podelelor în sumă de 338.292 lei.

Într-un raport publicat de Expert-Grup în 2018, se arată că aparatul Președintelui R. Moldova se află printre instituțiile cele mai puțin transparente din țară, comparativ cu alte autorități publice.

Lipsa informațiilor de pe pagina web a Președintelui privind modul cum sunt cheltuiți banii publici, programele de activitate și informația din rapoartele anuale de activitate nu permit publicului să își facă o impresie despre eficiența și eficacitatea cheltuielilor destinate Președinției, relevă nerespectarea de către această instituție a principiilor de transparență. La fel, lipsa unei rubrici dedicate agendei Președintelui limitează informarea publicului despre activitatea uneia dintre cele mai importante instituții din administrația statului”, se spune în acel raport.

La începutul lui 2018, Aparatul Președintelui a încheiat un contract cu aceeași firmă pentru a cumpăra flori și aranjamente florale. Suma acestuia era de 200 mii de lei. La începutul lui 2017, Președinția cumpăra aranjamente florale de 150 de mii de lei.