Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Nimeni nu cedează: rezultatul discuțiilor…

Nimeni nu cedează: rezultatul discuțiilor dintre Blocul ACUM și PSRM

Liderii Bloculului ACUM și PSRM au participat astăzi la două runde de discuții pentru a negocia „deblocarea situației politice din țară”. După cele două runde de discuții, dar și după ședințe organizate pe intern în cadrul fracțiunilor, atât PSRM, cât și Blocul ACUM, au dat de înțeles că nu sunt pregătiți să cedeze pentru formarea unei majorități.

Blocul ACUM insistă în continuare ca lor să revină funcția de speaker, la care râvnesc însă și socialiștii.

„Blocul ACUM reiterează că este dispus să voteze în funcția de președinte al Parlamentului candidatul PSRM-ului, după adoptarea pachetului de legi antioligarhice. Speaker-ul ACUM la prima etapă este garanția adoptării acestui pachet de legi”, se preciează în poziția Blocului ACUM, difuzată presei.

De cealaltă parte, președinta PSRM susține că socialiștii insistă și ei în continuare pentru ca anume lor să revină funcția de președinte al Parlamentului.

„Am consultat fracțiunea, iar pozițiile, din păcate, au rămas aceleași, inclusiv și ale colegilor din Blocul ACUM, care au spus că vor să voteze și premierul și speakerul din partea Blocului ACUM. Ca o forță politică pentru care au votat cei mai mulți cetățeni, sigur că nu se poate întâmpla acest lucru. Nu putem ceda funcția de speaker. O să insistăm în continuare”, a declarat Zinaida Greceanîi după cea de-a doua rundă de negocieri.

Președinta PSRM a mai precizat că partidul urmează să adopte o decizie cu privire la viitoare acțiuni politice în cadrul Consiliului Republican al PSRM, care va fi convocat în această săptămână.