Nicu Popescu, întrebat dacă în ce privește lupta cu corupția, cineva din România poate ajuta: Se vehiculează anumite nume

În cadrul unui interviu acordat Digi24 din România, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a fost întrebat, dacă în privința luptei cu corupția din R. Moldova există vreun nume din România, care ar putea ajuta. În replică, Popescu a spus că sunt vehiculate anumite nume, dar că nu ține de competența sa să anticipeze anumite evoluții.

La Chişinău şi la Bucureşti sunt vehiculate anumite nume, inclusiv în Parlamentul R. Moldova, însă nu este funcţia mea, de ministru de Externe, să anticipez anumite evoluţii care nu ţin de mandatul meu în calitate de membru al Cabinetului de miniştri. Deci, numirile în post, de la Chişinău, se fac de Parlamentul R. Moldova şi această discuţie are loc între parlamentari, între forţele politice, dar eu ca ministru nu mă aflu în situaţia de a numi sau concedia şefii altor agenţii de stat din R. Moldova”, a declarat Popescu.

Anterior, Maia Sandu a spus că Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror general ar fi un scenariu minunat pentru R. Moldova.

Între timp, Kovesi a rămas singură în cursa pentru funcția de procuror-șef european, după ce principalul contracandidat al fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție a fost numit în fruntea Parchetului Financiar din Franța.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    “nu ține de competența sa” E si normal sa nu hotarasca ministri asa ceva. chestia asta este politica, a fost, este si va fi, altacumva intra politicu in haos si asa ceva nu se poate, sa pearda ei drept la decizie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *