Neukirch: OSCE, pregătită să ofere asistență în procesul de retragere a munițiilor de la Cobasna

Șefa Executivului, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu șeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, în cadrul căreia au avut loc discuții despre rolul organizației privind asigurarea transparenței în procesul de neutralizare a munițiilor de la Cobasna și avansarea procesului de reglementare transnistreană.

Conform unui comunicat emis de Guvern, premierul a precizat că identificarea unei soluții politice imediate este foarte dificilă acum, iar un prim pas ar fi eliminarea, în colaborare cu autoritățile din Ucraina, a schemelor de corupție și contrabandă care au loc în regiune.

La rândul său, Claus Neukirch a declarat că OSCE este pregătită să ofere asistență în procesul de retragere a munițiilor de la Cobasna.

Politica pașilor mici a fost un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii, iar Maia Sandu a precizat că această strategie poate continua doar dacă aduce rezultate concrete, care să respecte principiile suveranității Republicii Moldova.

„Șeful Misiunii a salutat interesul doamnei prim-ministru în procesul de reglementare și a reafirmat angajamentul profund al OSCE de a sprijini Guvernul R. Moldova în identificarea unei soluții finale”, este menționat într-un comunicat emis de Misiunea OSCE în Moldova.

Subiectul privind îndepărtarea munițiilor din depozitul de la Cobasna a fost discutat și în cadrul întrevederii ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, cu omologul său rus, Serghei Lavrov.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *