Natalia Gherman va discuta cu cei 28 de miniştri de Externe ai statelor UE despre agenda europeană a R. Moldova

Natalia Gherman, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, va participa astăzi, 16 martie, la Bruxelles, la cea de-a X-a reuniune a Grupului pentru Acțiunea Europeană a R. Moldova (GAERM), co-prezidată de România și Franța.

La eveniment vor participa Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă și de Securitate, Federica Mogherini, comisarul european pentru Politica de Vecinătate și Negocierile de Extindere, Johannes Hahn, precum și miniștrii Afacerilor Externe ai celor 28 de state UE.

Scopul reuniunii este efectuarea unui schimb de opinii despre prioritățile autorităților R. Moldova privind programul de reforme, modalitățile de susținere a eforturilor țării noastre în implementarea Acordului de Asociere RM-UE, precum şi despre aşteptările părţilor de la Summit-ul de la Riga.

Menţionăm că tot luni, 16 martie curent, va avea loc şi prima reuniune a Consiliului de Asociere RM-UE.

GAERM este un mecanism ministerial, cu caracter informal, lansat în ianuarie 2010 la iniţiativa României și Franţei, care s-a dovedit eficient în promovarea intereselor şi vizibilităţii R. Moldova pe agenda europeană. Cea de-a IX-a reuniune a GAERM a avut loc la Chișinău, la 1 septembrie 2014.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *