Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Năstase spune că a vrut…

Năstase spune că a vrut un alt procuror general interimar și a aflat acum că Robu este finul cumătrei sale

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, susține că el și-ar fi dorit ca în funcția de procuror general interimar să fie numit Viorel Radețchi, dar desemnarea lui Dumitru Robu „a fost o decizie asumată de toate cele trei partide” din majoritatea parlamentară.

„Robu nu este candidatul Platformei DA, al PAS sau al PSRM. (…) A fost o decizie asumată de către cele trei partide. Am văzut că a avut susținere și dincolo de majoritatea actuală”, a declarat acesta în cadrul uni interviu acordat pentru portalul cotidianul.md, specificând că „e o inepție” suspiciunea că instituțiile de stat sunt partajate.

Referitor la faptul că Vera Chiranda, cumătra sa, este și nașa lui Dumitru Robu, acesta spune că nu știa.

„Aflu și eu că e fata cu care am stat într-un birou la Procuratura de transport. Atunci când mi s-a născut primul copil, cam toți colegii doreau să-mi fie cumetri. Cu dânsa ne spuneam chiar și înainte de asta „cumătra vulpe”, spre exemplu. Acum aflu că dânsa este nașa lui Robu. Eu vreau să vă spun că în țara asta noi toți suntem cumetri, nași, fini”, a comentat acesta.

Vicepremierul a dezvăluit că „opțiunea” sa a fost ca procuror general interimar să fie „cel care a avut curajul să-i ceară lui Popa să intenteze dosar penal pe uzurparea puterii de stat”, adică Viorel Radețchi.

Totodată, ministrul a adăugat că atunci când a trebuit să numească un șef interimar la IGP a auzit refuzurile a 7-8 persoane și din acest motiv a decis să-l ia pe „omul care s-a bătut cu sistemul judecătoresc”, cumătrul său, Gheorghe Balan.